Österlen Garden Show
Utställare

Utställare 2024

Lördag kl 10-17

Söndag kl 10-16

A

Agro Maskiner

Agusa Torp & Gård

Amazing farm och inredning

Anne Gabor

Ann Stenbert & Eva Andersson

Arena Bokförlag

Ateljé Stensjömåla


B

Bertils Boden

Blomsterdesign

Brunns- & Energiborrning


C

Carina Hägg Design

Classicum Växthus


D

Djur&Natur Butik


E

Erika Sjöholm


F

Flowernail by Maywis


G

Gjuteriet Designduon Bona

GrönVäx

Guovik Bulbs (Nordic Plant Shop)


H

Hansens Verkstad

Hemrex

Hovmöller Bigårdar

Hörnan i Museet


I

I Vått och Torrt


J


K

Keramikblomma i Åkarp

Killahusets Trädgård

Kåseberga Tunnelväxthus


L

Lindbloms Frö

LerAN´s Konsthantverk

Lollos Trädgårds & Inredningsbetong


M

Madame Orange

Michelsens Bil AB

Mind on Nature

ML Borstteknik

Mustmakarna på Österlen

Möbelimporten Österlen AB


N

Narciss och Tulpan

Naturskyddsföreningen Tomelilla

Norregårds Honung

Norrmans Conditori


O

Onslunda Hembygds- och

 Borstförening


P

Perago

Perenner i Christinehof

Perennexperten

P S Miller Ceramics


Q


R

Reko Trädvård

Roskraft


S

San Lundberg Art

Sebbarps Planthandel

Skogsljusdesign

Skogsträdgårdens Växter

Skånefrö

Skånesparris

Sparbanken Skåne

Sparbanken Syd

Ströö Garden Designs

Studio Dahlgren

Sydsvenska Rhododendron och

  Magnoliasällskapet


T

Tasteful Home & Garden

Tomelilla kommun


U

Ullstorps Garden Center

Ullstorps Maskinuthyrning


V

Vincent & Ebba

Vombsjö Flower Farm

Växtkraft Rosenhagen


X

Y

Z


Å

Åhus Sylt & Bär


Ä

Äppel Marknaden


Ö

Örum 370

Österlendesign

Österlenmejeriet AB

Österlenrosor

Österlen Entreprenad & Transport

Österlen Folkhögskola

Vi säljer inredningssaker, vattenfontäner och trädgårdstillbehör. Vi finns på trädgårdsmässor och demonstrerar och säljer våra omtyckta vattenfontäner.

Hos Agro Maskiner Tomelilla hittar du alla grönytemaskiner du behöver, för både privatpersoner och företag! Dessutom säljer vi lantbruksmaskiner från världsledande märken av högsta kvalité som New Holland, JCB, Pöttinger, He-Va och Bergman. Hos oss får du hjälp med allt från reparationer och underhåll till kompletta lösningar med maskiner och finansiering.

Sommarbutik i Bertilstorp utanför Brösarp där du hittar krukor, vattenkannor, växter, regnmätare, lyktor, zink, rost, textil och annan inredning till hem och trädgård i rustik och ibland antik stil.

Vi sysslar huvudsakligen med borrning och entreprenadverksamhet. Vi har mångårig erfarenhet av borrning för både dricksvattenbrunnar och energibrunnar. Vi utför även det mesta inom markentreprenad såsom avloppsanläggningar, dagvatten, jordvärme, parkeringar, vägar, husschakt mm.

Drömlika växthus, orangerier och helisolerade uterum. Vi hjälper Dig att hitta ett rum att älska. Kvalitét, kunskap och kärlek sedan 1993.

Erika Sjöholm

Hos mig hittar du annorlunda betongkonst som lyfter trädgården till det lilla extra!

Vi erbjuder roliga blommor och ovanliga sorter, mycket doftande och annorlunda sortiment. Betong och trädgårdskonst och en fantastisk upplevelse så hjärtligt välkomna till vår utställarplats där ni också kan besöka hela vår butik för den har vi med oss.

Vi tillverkar stilrena & vackra ting i betong.

GrönVäx är en del av Glivarp Garden AB. Vi utvecklar och marknadsför växtnäring för trädgården och den offentliga utemiljön. På mässan kan du bekanta dig med såväl vår flytande växtnäring en komplett gödsel som enkelt kan vattnas ut samt våra innovativa gödselstavar som ger växtnäring under flera år. Läs mer om oss på www.godselstav.se

Hemrex föddes ur en ambition att göra vardagen lite mer trivsam och samtidigt lite mindre arbetsam. Idag når vi hem och arbetsplatser över hela Skåne. Vi hjälper till med trädgård, städning, flyttning, vardagsomsorg.

Vi säljer Tunnelväxthus med hög kvalité till lågt pris. Säljer även grönsaksplantor, bärplantor och diverse tillbehör för både proffs och hemodling.

Nu finns boken om Killahuset på Österlen! Mia Gröndahl berättar om åkern som ville bli ett paradis för människor, djur och växter. Det är vilt, vackert och hållbart. Helt enkelt, en annan sorts trädgård.

Egentillverkade produkter i betong för hem och trädgård.

Driver sedan drygt 30 år butik i Ystad , LerANs konsthantverk. Egen Trädgårdskonst i stengods,samt bruksgods .
Träkonst, smide , textil, tavlor, smycken mm av lokala konstnärer och hantverkare. Keramikkurser.

Utplanteringsväxter av grönsaker, tomater och chili. Kryddväxter och perenner.

Vi är tre bröder från Södra Mellby som har startat ett Musteri. All vår must tillverkar vi från äpplen som vi odlat i vår lokala familjeodling.

Möbelimporten Österlen AB erbjuder

ett unikt sortiment av högkvalitativa trädgårdsmöbler från England, trädgårdskonst i betong och utomhusbelysning.

Tomelilla Naturskyddsförening jobbar för den lokala miljön. På Österlen gardenshow visar vi vad du kan göra för den biologiska mångfalden i din trädgård. Hur får man fåglar, grodor och fjärilar att trivas? Vi bygger bihotell av vass och lera.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Vi är en ideell förening som handsätter borstar på gammalt vis.

Perenner i Christinehof

Egenodlade perenner från Trädgårds-mästarbostaden i Christinehof

Vi säljer japanska sekatörer, sågar, grensaxar, trädgårdsreskap

Professionella, säkra, utbildade arborister. Vi utför arbeten i Österlen, Tomelilla, Sjöbo och Ystad med omnejd.

Försäljning av egenodlade rhododendron och azaleor.

Vi sår för en grönskande värld och gödslar för en levande jord! Skånefrö- ett kund- och jordnära företag med stort klimatengagemang och lokal produktion på Österlen. Här finns fröer och biokol av högsta kvalitet från ett av Europas modernaste frörenserier. Vi tummar aldrig på kvalitet och våra gräsfröblandningar har vid flera tillfällen blivit utsedda till Best i Test av Råd & Rön.

Studio Dahlgren är en multifacetterad designstudio med fokus på trädgårdsdesign. Vi skapar allt från idéskisser till färdiga trädgårdsritningar och har många års erfarenhet av trädgårdsanläggning!

Vi producerar ätliga och användbara perenner för nordiskt klimat i torvfri kretsloppsjord. För vackra trädgårdar där var och en kan gå ut och skörda sin klimatsmarta, biologisk-mångfalds-gynnande mat.

Vi har byggt en sagoinspirerad stuga där jag har mitt hantverk. Jag gör makrameamplar , drömfångare och varma ullmantlar för kalla kvällar. Smycken i micromakrame med ädelstenar.

Sydsvenska Rhododendron och Magnoliasällskapet är en ideell förening med stor kunskap och verksamhet avseende Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter.

Försäljning av Blommor perenner buskar träd krukor trädgårdskonst . Allt till din trädgård,

Ullstorpsgruppen erbjuder tjänster inom byggnation, maskinuthyrning och fastighet. Du hittar oss i Lunnarp utanför Tomelilla.

Växtraft Rosenhagen entreprenad, Förnyar och vårdar gröna ytor. Butiken, Har allt för att du ska kunna starta din trädgårdsdröm.

Vi tillverkar ( i liten skala) riktig sylt och råsaft av mycket bär och utan onödiga tillsatser. I sortiment bla hjortron, havtorn, aronia, lingon, hallon och blåbär.

Våra egendesignade heminredningsprodukter med växtmotiv finns bara att köpa hos oss. Produkterna är närproducerade och tillverkas med hållbarhet i fokus.

Österlenmejeriet är vår fabrik baserad i Lunnarp, utanför Tomelilla i Skåne. Här producerar vi vårt lokala och omtyckta varumärke ProViva, en unik probiotisk fruktdryck, som vi är extra stolta över här i Norden. På Österlenmejeriet adderar vi innovation och förädlar det som naturen erbjuder.

Österlenrosors syfte är att dokumentera, informera och sprida kunskap om Österlens kulturhistoriska rosor. Vi har föredrag vår och höst, och varje sommar ställer vi till med rosfest i Simrishamn.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Keramik, konsthantverk och möbler.

Från muggar till bord. Unika objekt och lokalt producerat. Välkomna!

Lina Lindblom på Ateljé Stensjömåla har med sig ett färgsprakande utbud av fantasifull trädgårdskonst och vackra dekorationer i betong som gjuts och målas för hand. Ett härligt hantverk som pryder sin plats.

Bokförlaget Arena ger ut illustrerad facklitteratur, främst inom ämnen som foto, konst, arkitektur, kulturhistoria och trädgård.

Ekologisk fårgård som säljer lammskinn, ullprodukter, garn och trädgårdsull.

Trädgårdsklot, fåglar, masker m.m. Smycken i porslin(blommor o löv i olika design).

Ann Stenbert och

Eva Andersson

Vi gör trädgårdskeramik i stengods på hobbynivå med en humoristisk toutch! Baddamer, österlenare, rosballerinor och gungorskor ingår i sortimentet.

Blomsterdesign säljer dahliaknölar och blommor, men framförallt trädgårdsdekorationer som tex regn-mätare, fågelbad, krukor, vindsnurror, rostiga skyltar och mycket annat.

Butik, Galleri och Ateljé utanför Hammenhög, Simrishamnsvägen 51.

Tyger, inredning, konst, kalk- och kritfärger för inne och utomhus, glas, hårdplastglas. Välkomna!

Djur & Naturbutiken, butiken för proffs och fritid på landet. Lantbruk, trädgård, häst och smådjur.

Försäljning av ovanliga ,lökar, pioner, trädpioner, liljor, dahlior, rosor och mycket mer.

Hovmöller Bigårdar är ett småskaligt ekologiskt biodlings företag med kupor runt om på Österlen. Vi säljer honung, pollen och andra biprodukter.

Hansens verkstad tillverkar hållbara växtstöd och andra smidesprodukter för ute och innemiljö.

Trädgårdsdekorationer, inredning uterum, regnmätare mm.

Trädgårds-/livsstilsbutik som ligger ca 5 min från mässan i Ö Ingelstad. Butiken är även öppen under mässdagarna. Hos oss finner du förutom växter, krukor och rostiga ting till trädgården, även inredningsdetaljer, kläder, smycken, kalkfärg och mycket mer. Varmt välkomna!

Traditionella hantverk, naturliga material och unik design!
På keramikblomma.com kan du köpa jättefina, handgjorda keramik blommor. Våra vackra, blommor gör gröna växter färgglada och kan användas i blomkrukor, balkonglådor och i trädgården.
Unna dig själv eller ge i present! 

Lindbloms, ett frö företag med stort sortiment av kvalitets frö och hållbara tillbehör. Vi säljer frö till grönsaker, kryddor, blommor och gröngödsel för hållbar odling. Alla sorter provodlade för svenskt klimat, alla frön handpackade hos oss i Hammenhög.

Michelsens Bil är ett familjeföretag som funnits i branschen sedan 1933. Återförsäljare av Volkswagen, Audi, Skoda och Volkswagen Transportbilar. Auktoriserad bilverkstad i både Tomelilla och Ystad för Volkswagen, Audi, SEAT / Cupra, Skoda och Volkswagen Transportbilar.

Ett brett sortiment av produkter för hem och trädgård med stort fokus på hållbarhet. Flera återförsäljare inom design- till blomsterbutiker samt givetvis butik och e-handel för dig som konsument. Notera namnbytet. Välkommen!

ML Borstteknik i Onslunda bygger vidare på Borstakongens verksamhet, att tillverka borstar, både med handsättning och maskintillverkat. Vi har Sveriges enda borstbutik med egentillverkade borstar.

Norregårds honung säljer honung, pollen, bivax, bivaxljus m.m. från de egna bigårdarna. En småskalig biodling med fokus på gott hantverk och kvalitet vad gäller allt från djurhållning fram till produkt.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Ranunkler och Anemoner direkt från Italien och sommarblommande lökar

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Familjedrivet företag med snart 54 år i branschen! Vi har ett stort utbud av alla slags bakverk som kakor, tårtor och smörgåstårtor. Vi finns på Storgatan 16 i Gärsnäs.

Öppet måndag - fredag 8-18,

lördag - söndag 8-17.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Perennexperten är en plantskola som är helt specialiserade på perenner av alla slag. Vi har en en hel del ovanliga arter i sortimentet, men kommer även ha klassiska favoriter med oss.

Beautiful hand made ceramics for your home and garden.

Den lilla plantskolan med det stora sortimentet ovanliga rosor, i den lilla byn Ö Hoby på Österlen. Allt förökas med sticklingar, med härdigare och bättre plantor. Vi håller både kurser och föredrag.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

San Lundberg art

 

Keramik med personlighet.

Försäljning av färsk grön och violett sparris samt 4 sorters  sparrisplantor; Ginjlim, Raffaelo, Prima Verde och Pacific Purple. Plantorna är 2-åriga barrotade A-plantor.

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa bar för både plånbok och planet. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runt om i Skåne som gärna träffas digitalt eller fysiskt – välkommen!

Vi på Sparbanken Skåne har en tydlig filosofi – att vara banken som är nära dig och den plats på jorden som du kallar hemma. Vi hjälper dig att skapa en sund och hållbar ekonomi för vardagen såväl som för att förverkliga drömmar. Privatperson eller företagare – vi ger dig kloka lösningar genom livet.

Ströö Garden Designs ritar och producerar konstruktioner för utemiljö. Primär produkt är pergolor i fackverkskonstruktion.

I Tomelilla på Österlen odlar vi matkultur och kreativitet.

Vår gemensamma innovationskraft ger näring och hållbar tillväxt.

THG är ett Göteborgsplacerat inredningsföretag för hem & trädgård.

Vi har ett fantastiskt sortiment av utebänkar och krukor i yttersta kvalitet.

Snittblomsodlare med odling belägen vid Vombsjön. Odlar på friland och utan bekämpningsmedel. På farmen finns även en gårdbutik där vi säljer inredning och trädgårdstillbehör.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

Vincent och Ebba - två råttor med hjärtan av guld och sinnena fyllda med äventyr! Fångade i stunden finns de på unika svensktillverkade brickor, skärbräden, mm! Tecknade av konstnär Tina Lundgren från Yngsjö.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

En årlig äppelfestival för hela familjen där vi firar årets skörd av det svenska äpplet.

Ett markentreprenad företag med egen grusterminal med stort urval av dekorationsstenar. Vi utför trädgårdsanläggningar, dräneringar, bygger vägar och levererar grus & sten. Markbetong och alla övriga Försäljning över hemsida.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

"Odling och självhushållning Grundkurs – Distans" på Österlens folkhögskola är en omfattande kurs som täcker hela odlingssäsongen. Kursen inkluderar ämnen som att komma igång med odling, skörd, självhushållning, olika odlings-metoder, och till och med vinter- och inomhusodling.